Zmrzlina z mateřského mléka?

 

Máte přebytek mateřského mléka a chcete si přivydělat? Za tři deci dostanete 15 liber. Tak nějak mohl znít inzerát, který sháněl kojící maminky. Ty musely projít testy a pak už se do práce pustil mistr zmrzlinář, majitel obchůdku Icecreamists v Covent Garden, Matt O´Connor . K mateřskému mléku přidal trochu vanilky a citronové kůry a lahůdka byla na světě. Pojmenoval ji po kontroverzní zpěvačce „Baby Gaga“.

 

Podle Matta je mateřské mléko to nejpřirozenější, organnické a lidem daleko bližší než to kravské. Kopeček zmrzliny stál kole 400 Kč, a zájem o ni opravdu byl. Pak ale zasáhly úřady a zakázaly ji prodávat, než provedou veškeré testy na nezávadnnost. Není jisté, jestli se tedy znovu objeví na trhu.

 

No proti gustu… Já bych si tedy nedala, ač jsem své mléko ochutnala a jeho chuť je opravdu výborná. Představa, že bych jedla něco, co pochází z prsou jiné ženy, mi prostě nelahodí a dokonce se mi při ní zvedá žaludek. Beru to jako zajímavost, dobrou reklamu, dobrý přivýdělek pro mámy a mateřské. Jen doufám, že svým dětem nedávají umělé mléko, aby to pravé mohly prodat… no a kdo má chuť, ať si dá. Ostatně jsou na světě lidé, kterým se dělá špatně, když vidí ty, kteří jedí vepřové, hovězí nebo třeba šneky, tak proč se špatně dívat na prakticky neškodnou zmrzlinu?

 

A co si o Baby Gaga myslíte vy?