Mešana pljeskavica

Ingredience: 80% nadrobno namletého předního hovězího, 20% nadrobno namleté vepřové plece, (dle původního receptu lze použít místo hovězího jehněčí), pepř, sůl, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, korbáčky

Jak na to?

Všechny suroviny smícháme dohromady, přidáme nakrájený sýr korbáčky a velice důkladně prohněteme. Směs je dobré nechat předem uležet hodinku v lednici.

Z masového těsta tvoříme placky, kdo zrovna nemá náladu na placku, může si vyválet šišku čevabčiči. Mešanu připravíme na grilu a nebo na pánvi.

Jako přílohu doporučuji pečený brambor nebo chléb, vhodný je také hlávkový salát:

Listy natrháme, přidáme tence nakrájenou čtvrtku menší cibule, sůl, trošku pepře, olivový olej + vinný ocet. Dozdobíme nakrájenou natí z cibulky.

Dobrou chuť Vám přeje 2. VíceMiss Orient 2007 Věra Lněníčková