Dejte si něco dobrého

 

Bramborová haše s roštěnou a omáčkou z Finlandia Cranberry Vodky

Bramborová haše:
600g brambor 
200g slaniny
1 nakrájená cibule
1 lžička strouhaného česneku
2 čajové lžičky hořčice
1 čajová lžička medu
2dl smetany
1 svazek kopru
2 čajové lžičky oleje
1 čajová lžička másla
sůl
pepř

Rozehřejte pánev s máslem a olejem, přidejte brambory a smažte do zlatova. Na pánev přidejte slaninu, cibuli a česnek a pokračujte ve smažení do křupava. Nakonec přilijte smetanu, med, hořčici, a koření. Snižte teplotu plotýnky a vyčkejte, než zhoustne krém, odstraňte z tepla a vmíchejte do brambor nasekaný kopr

Finlandia GTOmáčka z Finlandia Cranberry Vodky:

½ dl Finlandia Cranberry 
50 g mražených brusinek
3-4 lžičky Beef Fond (silný hovězí vývar)
¾ dl červeného vína
1-2 čajové lžičky cukru
1 čajová lžička másla
2dl krém

Vložte všechny přísady do malého hrnce, přiveďte k varu a vyčkejte, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.

Roštěná:

Rozehřejte pánev s máslem a olejem a osmažte roštěnku 3 – 4 minuty z každé strany. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Podávejte s omáčkou z Finlandia Cranberry vodky a bramborovou haší.

Cranpiroska

Ingredience: 4 cl Finlandia Cranberry, ½ limety, 1 – 2 lžičky třtinového cukru, drcený led.

Příprava: Do sklenice typu rocks nasypte polovinu limety nakrájenou na kousky a zasypte cukrem. Lehce vymačkejte drtítkem, až po okraj zasypte drceným ledem, přelijte Finlandia Cranberry a promíchejte.