Ach jo, mně to nemyslí!

Hroznový cukr (glukóza) – zásobuje šedé buňky energií. Ideální je hroznový cukr současně s uhlohydráty, jimiž jsou bohaté obilné produkty, luštěniny, ořechy, ovoce a zelenina.

Lecithin – ovlivňuje látky, které paměť aktivizují. Najdete jej v luštěninách, sójových bobech, v obilovinách a vajíčku.

Bílkoviny – jsou stavební látkou buněk a zásobárnou aminokyselin podílejících se na tvorbě neurotransmiterů. Některé aminokyseliny jsou životně nezbytné, obsahují totiž bílkoviny zvířecího původu. Proto určitě nezapomeňte ve svém jídelníčku na ryby, méně tučné maso, mléko, mléčné výrobky a sýry.

Vitamíny – hlavně řady B, aktivizují nervy, čímž se posiluje výkonnost paměti. Důležité látky pro život najdete v banánech, fazolových klíčcích, kuřatech, v mořských rybách, mléčných samožitných a sojových produktech.

Tryptophan a tyrosin – jsou nezbytné pro tvorbu základních látek. Tělo si je dokáže vyrobit, ale potřebuje pravidelný příjem vajec, ryb, masitých pokrmů, luštěnin a celé škály zeleniny.